image

בִּיוֹגְרַפִיָה

מייסד ומנהל אמנותי של IFFCC
Michael Zukernik

מייקל צוקרניק הוא המנהל האמנותי של תחרות הניצוח הבינלאומית של Ferenc Fricsay, Philharmonisches Kammerorchester Berlin, ו-CONCERT MEDIA AG, שאותה הקים כדי לטפח ביצועים מקצועיים ופיתוח קריירה.

במקורו נגן כלי הקשה קלאסי, הוא היה החבר הצעיר ביותר בתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון ולאחר מכן שימש כטימאניסט ראשי עם תזמורות כמו Orquestra Simfónica de Barcelona ואוקלנד פילהרמוניה.

התזמורת הסימפונית הישראלית. הפילהרמונית של אוקלנד

מייקל צוקרניק, שנולד במוסקבה ב-1970, הוכשר כנגן כלי הקשה קלאסי. בגיל תשע עשרה הפך לחבר הצעיר ביותר בתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. לאורך הקריירה שלו, הוא הופיע כטימפניסט ראשי עם הרכבים מגוונים כמו התזמורת הסימפונית הספרדית של ברצלונה והפילהרמונית של אוקלנד בניו זילנד. שיעורי הניצוח הראשונים שלו אצל ג’ורמה פנולה לקחו אותו לפינלנד, שוודיה, גרמניה, רוסיה וקרואטיה.

ניהול התקשרויות

צוקרניק ניצח על התזמורת הסימפונית של רומא, התזמורת הסימפונית הישראלית, התזמורת הסימפונית הממלכתית של סבטלנוב, התזמורת הסימפונית הממלכתית של סנט פטרבורג, התזמורת הסימפונית של מוסקבה, התזמורת הפילהרמונית הקאמרית הצ’כית, התזמורת הסימפונית העירונית מנוקאו בניו זילנד ותזמורת מקאו בסין.

הוא עבד עם אנדריי גברילוב וקיבל התקשרויות מהפילהרמונית של ברלין, בטהוונהאל בבון ואולם הקונצרטים לאיש בהמבורג.

התזמורת הקאמרית הפילהרמונית של ברלין

בשנת 2002 ייסד צוקרניק את ה- Philharmonisches Kammerorchester Berlin. האנסמבל הופיע במקומות יוקרתיים כמו הקונצרטהאוס והפילהרמוניה (ברלין), הגוואנדהאוס בלייפציג והכיפה הצרפתית בפרידריכסשטאדט בברלין. מאוחר יותר ניצל מיכאל צוקרניק את ההזדמנות להביא את התזמורת הקאמרית לבמה הבינלאומית. כתוצאה מכך הוזמנה הקבוצה לסיור בדרום קוריאה ובסין.

קונצרטים. כיתות אמן

מיכאל צוקרניק ממשיך לשמש כמנצח הראשי של התזמורות ומשלב את מנהיגותו ואומנותו בשיתוף פעולה עם תזמורות בינלאומיות רבות, אמנים אורחים, סולנים ואירועים מיוחדים, לאחר שהפיק מאות קונצרטים קלאסיים והזדמנויות כיתת אמן גם לדור הבא של המנצחים ואמני הקונצרטים.

התחרות הראשונה IFFCC (2023)

בשנת 2023, צוקרניק ייסד את תחרות הניצוח הבינלאומית של פרנץ פריקסאי המוקדשת למנצח ההונגרי האגדי פרנץ פריקסאי. המהדורה הראשונה משכה למעלה מ-500 פניות ויותר מ-100 משתתפים, תרומה ניכרת לנוף התרבותי ההונגרי.